Delve, Dungeon, Trial

A játék során többféle barlangtípussal találkozhatunk, melyek a következőek:

  • Delve, ezek a legkisebb barlangfélék, egy fő által könnyen végigvihetőek, egyszerre sok játékos is lehet bent, egy bossal és egy skysharddal. Térképen:
  • Public Dungeon, itt kellő játékismerettel szintén egy ember által végigvihetőek. Több boss is van, melyekből egyért egy skillpont is jár jutalomként. Szintén akárhány játékos lehet bent, skyshard viszont nincs. Térképen: 
  • Group Dungeons, itt minibossok és bossok vannak, skillpontot a barlang fő küldetése ad, skyshard nincs. A teljesítéséhez csapatmunka kell, és egy időben ugyan akárhány ember lehet bent párhuzamosan, viszont minden csoport elszigetelten van, tehát a csapattagok egymást látják, és addig van teljesítve a dungeon számukra, ameddig eljutnak épp benne. Van lehetőség egy könnyebb Normal és egy nehezebb Veteran mód végigviteléhez. Előbbinél kék minőségű tárgyakhoz juthatunk, utóbbinál lilához. Ékszerek farmolásához és Monster Helm szetthez tartozó sisakokhoz mindenképp Veteran módra van szükség, egyéb felszerelési tárgyakhoz Normal mód is tökéletes a gyorsabb farmolásért. Térképen:
  • Trial, azaz próbatétel, ahol első teljesítésért skillpont jár, a lényege a trialoknak, hogy időre mennek, és ha elég gyorsan van teljesítve, lehetőség van felkerülni a ranglistára (Leaderboard). Különleges felszerelésekhez juthatunk onnét, amik sokat segíthetnek nekünk a játék más részein. A trialok, hasonlóan a Group Dungeonokhoz, más csoportoktól elkülönített környezetben (Instance) csoportban (Maelstrom Aréna kivételével) és két módban, Normal és Veteran,teljesíthetőek. Mini bossokkal, bossokkal. Térképen a szóló Trial: és a Group Trial:

Míg a Delve és a Public Dungeon esetében, ha épp nincs egy boss a helyén, mert valaki leütötte, akkor meg kell várnunk, addig a Group Dungeon-oknál és Trial-oknál van lehetőség a barlang “resetelésére”, azaz ha a csoport vezetője kiportol onnét, és átváltja Normal és Veteran mód közt a csoport beállítását, majd vissza, akkor a még bent lévőket kiportolja onnét a rendszer, és lehetőség van újra végigvinni a dungeont/trialt. Ez trial-nál egy tisztán pontozásért menő runnál lehet hasznos, ha valaki meghal, mivel az is pontveszteség, és egy újrakezdéssel időt spórolhatnak, mintha végigvinnék úgy, hogy tudják kevesebb lesz az elérhető pont, mint halás nélkül. Illetve Dungeon-okban farmolást segíti, hogy azonnal lehessen kör vége után újra menni. Ha egy barlang nincs resetelve, akkor 15 perc a várakozási idő, miután automatikusan resetel a barlang.