Templar Alapok

A Templar, azon belül is a magicka alapú templar talán a legjobb választás egy a játékot most kezdő számára, mivel ez a class a kezdetektől tudja magát gyógyítani, és a kezelőjének minden komolyabb játékismeret nélkül is egy könnyen megérhető karakter. Nagy előnye, hogy csapattagokat is könnyen tud gyógyítani, így nagyobb szinteken egy kis gyógyítói tapasztalattal gyógyítóként könnyebben tud az ember csapatot keresni group dungeonos napi küldetésekhez, hogy az Undaunted skill line-t szintelje, mintha sebzőként próbálná ugyanezt. Szólóban kiismerve a karaktert, szinte bármit meg tud vele oldani az ember. Sebzőként közelharci inkább. Hátránya ugyan, hogy nincs sebességet adó készsége, viszont vannak távolra ható, az ellenfél számára idegesítő skilljei, így nem feltétlenül kell az ellenfele nyakába ugrania. Bár erre is van skillje.

A három Class skill line:

  • Aedric Spear, ez gyors támadó skilleket tartalmaz
  • Dawn’s Wrath, ezek inkább idő alapú sebzések
  • Restoring Light, gyógyító és támogató skillekkel

A templar nagy előnye, hogy saját skilljei az esetek többségében elegek bármire. Kevés buffot kell kezelni, így könnyen megtanulható.

Ha templart kezdünk, akkor a 3 skill line első skilljeit kirakva már a dolgok többségét meg tudjuk oldani. A Puncturing Strikes-t ha váltani tudjuk, akkor Puncturing Sweep-re magickásként, vagy Biting Jabs-re staminásként, és minden hal előttünk.

Fontosabb skilljei nagyobb szinten az Aedric Spear-ből a Puncturing Strikes és ennek valamely morph-ja, a Spear Shards és ennek valamely morph-ja, és a passzívokból a Burning Light. Dawn’s Wrath, itt az ulti, és annak a Solar Prison morph-ja, magickás karaktereknek a Radiant Destruction és ennek egy morph-ja, és passzívok közül a Restoring Spirit. A Restoring Light skilljei közül talán egyedül a Healing Ritual tartozik a nélkülözhetőek közé, a többi mind kell ilyen, vagy olyan formában, beleértve az ultit és passzívokat is. Mivel minden skill line végéről is kell valami, akár skill, akár passzív, ezért törekedjünk mindhármat egyformán szintelni, és minden skillt kirakni annyi időre legalább skillbarra, hogy átválthatóságig felszinteljen, akkor is ha nem használjuk, mert később, ha tudjuk mire is kell a skill, elég kirakni és átváltani.