Szettek fogalma

Felszerelési tárgyak készítésénél lehetőségünk van “alap” azaz szetthez nem tartozó tárgyakat készíteni. Ezek csak a tárgy legalapvetőbb tulajdonságait tartalmazzák. Vértnél a szint és védelem, fegyvernél szint és támadóérték. Elkészíthetjük ezeket a tárgyakat trait hozzáadásával is, ha kitanultuk az adott traitet. Vértnél pl.: Divines, fegyvernél pl.: Defending. Ha egy tárgynál több traitet is kitanultunk, akkor a traitek számától függően az addig az értékig bezárólag elkészíthető szetteket is elkészíthetjük az adott tárgyból a kitanult traitek egyikével.

Tehát például, ha a Fire Staffból kitanultunk 4 traitet: Sharpened, Preciese, Defending és pl Training, akkor tudunk készíteni olyan szetteket amikhez 2-3 vagy 4 trait szükséges, és ezen belül tudjuk a Sharpened, Preciese, Defending, vagy Trainig traittel elkészíteni a Fire Staffunkat. Nem tudunk pl Infused fire staffot készíteni, ha csak az előző négy van még csak kitanulva, illetve ha többi staffból csak 1-1 trait van kitanulva, akkor azokat nem tudjuk 2-3-4 traitet igénylő szetthez elkészíteni, mivel a kitanult traitek csak az adott tárgyfélére, jelen esetben a fire staffra vonatkoznak.

A szettek lényege, hogy az adott szett darabjait viselve több bónuszra tegyünk szert és így erősebbé tehessük karakterünket. Szetteket szerezhetünk szörnyektől, és készíthetünk mi magunk is. Ami szörnyektől van, azt nem tudjuk elkészíteni, viszont az ékszerek kivételével mindet fel tudjuk fejleszteni magasabb minőségi szintűre. Ami szetteket pedig el tudunk készíteni, azok a szettek nem zsákmányolhatóak szörnyektől.

Vannak különleges szettek, amiknek időigényes a megszerzésük, ezek a következőek:

 • Maelstrom fegyverek, ezek egy tárgyként is szettként funkcionálnak
 • Monster Helm szettek, ezek két tárgyas szettek, ahol 1 és 2 tárgyra is van bónusz. Itt a szett darabjai Head és Shoulder, amik mind jöhetnek light medium és heavy formában, illetve a vért traitek többségével. Részben ez miatt sok időp a megfelelő trait/súly párosítást megszerezni. A sisak 4 emberes barlangokból, group dungeonokból szerezhetőek az utolsó boss megölésével
 • Master fegyverek, ezek a Dragon Star Arena veteran módban való teljesítésével szerezhető fegyverek, hasonlóan a Maelstrom fegyverekhez egy tárgyként rendelkeznek szett bónuszokkal. Mivel a Dragon Star Arena egy négyemberes trial, azaz részben nehéz csoportot szervezni rá idegenekből, részben nehéz maga a barlang (mivel trial és a nehézsége a lényege)

A fentiekből a Master fegyverek és a Monster szettek sisakjai csoporton belül átadhatóak, a többi tárgy nem kereskedhető.

Három részes ékszer szettek a következőek: Agility, Endurance és Willpower, ezek kereskedhető ékszerek, így csak arany kell hozzá, és hogy valaki adjon el ilyet. Mivel ékszer, ezért csak az enchant módosítható benne, viszont ezekkel az ékszerekkel és általunk készített vérttel, fegyverekkel erős kezdőszettet készíthetünk.

Minden más szett öt darabos, azaz 5 darabot viselve az adott szettből kapjuk a legtöbbet, amit a szett adhat. Az ötdarabos szettek első tulajdonsága két tárgy viselése esetén aktiválódik, majd 3 tárgy 2 bónusz, 4 tárgy 3 aktivált bónusz, végül 5 tárgy esetén az utolsó bónusz, ami általában jóval többet nyújt az alap bónuszoknál.

Az első három bónusz alap bónuszok, amik adhatnak:

 • staminát
 • magickát
 • élet
 • a fentiek regenjeit
 • mágikus támadó értéket
 • fizikai támadó értéket
 • krit esélyt mágikus támadáshoz
 • krit esélyt fizikai támadásokhoz
 • mágia ellenállást
 • fizikai ellenállást
 • néhány trial szett második bónusza lehet különleges, ami trial szörnyek ellen ad támadóértéket, vagy védelmet

A szettek utolsó bónusza mindig különleges, hogy “megérje” az ötödik darabot is viselni, és míg az első három szett a trial bónuszok kivételével minden szett része valamilyen kombinációban, az utolsó az a  szettet meghatározó egyedi bónusz.