PvP

Az Elder Scrolls Online több módot is kínál, ha PvP-zni szeretnénk, melyek a következőek:

  • Cyrodiil, a legelső lehetőség. Itt egy hatalmas mapon küzd egymás ellen a három szövetség. Bárki becsatlakozhat ezekbe a harcokba akár egyedül akár csoportokban.
  • Duel, azaz felkérünk valakit, vagy felkér valaki minket párbajra, majd miután a másik fél elfogadja, kezdődhet is az 1 az 1 elleni harc.
  • Battlegrounds, ezek olyan harcterek, ahol 4v4v4 azaz 3 négyfős csapat egymás ellen, a mapokra csak a résztvevők tudnak beportolni így nem kell félni, hogy valamely csapat “erősítést” kap.

PvP-re lvl 10-től van lehetőség. Ha valaki eléri a tízes szintet, a rendszer felajánlja, hogy csatlakozzunk Cyrodiil valamely hadjáratába (Campaign), majd ezután bármikor beportolhatunk oda.

Akármilyen helyzetben kerülünk PvP-be, kapunk egy buff+debuff csomagot Battlespirit néven, mely ad 5000 életet, felezi a sebzést, gyógyítást és a damage shieldek méretét. Ezek azért szükségesek, hogy egy egy harc ne 1-2mp-ig tartson (tegyük fel, a Heavy Attack-unk, és itt még nem is skillezünk sebez 18ezret, és nekünk is meg az ellenfelünknek is van 16ezer életünk, ebből nagyjából látszik a szükségessége)

Felszerelés összeválogatásánál a regen az egyik fő szempont, hogy folyamatosan legyen magickánk/staminánk, és trait szerint a vérteknek Impenetrable, mivel ez ad védelmet kritikus támadások ellen. Fegyvereknél szinte minden trait hasznos. Sharpened támadóra, Preciese támadó és védő, Powered, Defending védekező, és megfelelő buildnél a Charged vagy Infused is sokat segít. A sok Impenetrable felszerelés miatt a krit esély csak harmadlagos a támadóérték és a regen után. Körülbelül 30-40% elég. Támadásra elegendő többletet ad olyan ellen, akinek nem teljes a védelme, védekezés szerint sokat segít az öngyógyításban. Továbbá a Damage shieldekre nem lehet kritelni, így azzal védhetünk sokat, illetve az ellenfelek shieldjei miatt sem kell erősen kritre építeni a karakterünket.

PvP-re továbbá lehetőség van Imperial City-ben és alatta a Sewers-ben, itt annyi extrával, hogy a mobok farmolásából Tel Var kövekhez jutunk, ami egy fizetőeszköz féle, és halál esetén ennek jelentős része átkerül az ellenfelünkhöz. Ha mobok ölnek meg, akkor csak elbukjuk az összeget, de ha játékosé lesz, akkor az ő vagyonát gyarapítjuk. A White Gold Tower és az Imperial City Prison teljesen PvE zóna így ott nem kapunk, nem veszítünk Tel Var köveket.