Cyrodiil

Miután karakterünk eléri a tízes szintet, a rendszer egy üzenetet küld számunkra, hogy akkortól kezdve lehetőségünk van csatlakozni egy hadjárathoz, hogy részt vehessünk a szövetségek közti harcban.

Pc-n “L” gomb a hadjáratok megnyitásához, és itt lehetőség van egy hadjáratot választani Home vagy fő hadjáratnak, és egyet Guest azaz vendég hadjáratként. Különbség a kettő közt:

  • Home, itt felkerülhetünk a ranglistára (Leaderboard)
  • Guest, itt nem.

Első karakterrel még mindenképp célszerű az 50-es szint alattiaknak fenntartott hadjáratot választani, mert itt részben sok a hozzánk hasonló tudású játékos, így kevésbé kiegyensúlyozatlan a harc, részben senkinek nem aktív a Cp rendszer, így akiknek van nagy szintű karakterük, azoknak sincs ebből még külön előnyük.

Cyrodiil-ből van lehetőség bejutni Imperial City-be is, így aki oda igyekszik, célszerű kevésbé aktív időszakban bevinnie oda a a karakterét, ha nem akar sokat lovagolni feleslegesen.

A harc lényege itt, a három szövetség a map három részéről indulva próbálja elfoglalni a lehető legnagyobb területet. Szövetségenként van két tekercs is (két Elder Scroll) amiket őrizni kell. Ha az ellenség megszerzi ezeket, akkor addig nincs lehetőségünk másik tekercset zsákmányolni, amíg a sajátjainkat vissza nem szerezzük. Elfoglalható dolgok a térképen:

  • Vár, (Keep) a legnagyobb épített dolgok. Sok ember kell egy egy ostromhoz. Két fal egy külső, és egy belső védi az elfoglalandó zászlókat. Két zászlót kell elfoglalni a váron belül, hogy a miénk legyen a vár.
  • Előörs (Outpost), kisebb épület, kevesebb ember is elég az elfoglalására, egy falat kell csak áttörni. Két zászlót kell elfoglalni.
  • Resource, azaz erőforrás, melyek: Mine, Mill, Lumbermill, azaz bánya, malom, fűrészmalom. Minden vár körül van egy egy ezekből (azaz 1-1 Mine, Mill és Lumbermill). Ha az erőforrásokat elfoglaljuk egy vár körül, akkor nincs lehetősége az ellenfélnek kiportolni onnét, vagy beportolni oda más váraktól, ami stratégiai előny a támadóknak.
  • Városok, ezekből három van a mapon: Bruma, Cropsford és Vlastarus. Meghalás esetén ezeknél is van lehetőség éledni, amennyiben a mi szövetségünké.

Közlekedésre a Wayshrine rendszerhez hasonló van Cyrodiil-en belül is, de itt ahhoz, hogy portolhassunk egy adott várhoz, az addig vezető váraknak mindnek a mi birodalmunkhoz kell tartoznia, illetve az erőforrásaiból legalább egynek.

Ha játékos miatt halunk meg, akkor két lehetőség van éledésre:

  • Vagy jó esetben éleszt minket valaki
  • Vagy egy, az általunk választott, birodalmunkhoz tartozó várban, városban éledünk.

Ha mob, vagy pl esés miatt halunk meg, akkor városban, vagy helyben éledés, ha a halak esznek meg (mert itt ilyen móka is akad, ha az ember mélyebb vízbe megy), akkor csak a bázison tud éledni az ember.

A harc a nap 24 órájában tart így csak a résztvevők számán múlik, hogy mennyire aktív. Minden hadjáratnak van egy létszám határa, ameddig lehetőség van a belépésre. Ha ezt a határt eléri a szerver, akkor várólistára kerülünk, és ha kilép annyi ember onnét, ahányadikok vagyunk, akkor kapunk egy értesítést, amire egy percünk van reagálni, hogy beléphessünk. Ha otthagyjuk a karakterünket és nem kattintunk az értesítésre ez miatt, akkor lekerülünk várólistáról.