Duel

Duel, azaz párbaj két játékos közt. A legkisebb harc ami lehet, és egyúttal a legnagyobb is. Itt nincs külső buff, segítség, vagy gyógyítás, így mindent magunknak kell megoldanunk a túlélésünk érdekében.

Kezdőknek csak akkor ajánlott, ha van hozzájuk hasonló tudású társuk, akivel gyakorolhatnak.

Cyrodiil-ben tömegben mozogva jobbak az ember túlélési esélyei, és ha csak egy egy skill (Warhorn, Vigor) megszerzése miatt megyünk PvP-zni, akkor azzal jobban járunk, de ha komolyan szeretnénk megtanulni PvP-zni, akkor a Duel erre a legjobb mód. Kellő rutint szerezve itt, már a többi harcmód (Cyrodiil és Battlegrounds) is könnyen fog menni.

Kezdéshez, miután találtunk magunknak duel partnert, felkérjük duelre, elfogadja, majd egy zászló jelenik meg köztünk, ami a harctér közepét jelöli. Ez eg viszonylag nagy területet jelent ahol tudunk mozogni, de célszerű nem túl messzire menni a zászlótól, nehogy a rendszer megfutamodásként kezelje, és ez miatt veszítsünk. Ha közeledünk a harctér határához, akkor a rendszer ezt jelzi, így időben vissza tudunk menni a zászlóhoz közelebbi részre. A harc az egyik fél haláláig tart, újraéledéshez nem szükséges Soul Gem. Ha egy mob megtámadja egyik vagy másik felet, akkor nem szakad meg a menet, szóval célszerű moboktól és zavaró tényezőktől mentes helyet választani, továbbá szervezett, nagyobb létszámú duel rendezvényeket célszerű városokon kívül, azok határától távolabb tartani, hogy kevésbé legyen zavaró a lag, illetve minimap-addonok saját lagja, ami a játékra is erősen kihat, mikor mapot vált területiről városira egy egy város határához érve.