Thieves Guild

Amennyiben rendelkezünk ESO+ előfizetéssel vagy a Thieves Guild DLC-vel, akkor lehetőségünk van a Tolvajok Céhéhez csatlakozni. A skill line az első Hew’s Bane-be portolás után lesz hozzáférhető.

Csak passzív készségeket tartalmaz, melyek a következőek:

 • Finders Keepers, a skill line-al kapjuk, segítségével a világban bárhol, ha találunk “Thieves Trove” ládákat, azokból ki tudjuk “lopni” a tartalmukat. Ugyanúgy kell kezelnünk, mintha NPC-től lopnánk, azaz vigyázni kell, hogy ne lássanak meg, ha nem akarunk vérdíjat a fejünkre
 • Swifty Forgotten, 115 arannyal csökkenti a rajtunk lévő Bounty (vérdíj) összegét három perc elteltével, és 64 arannyal csökkenti a Heat (sürgős vérdíj) értékét 3mp elteltével
 • Haggling, 10%-al növeli az eladásra szánt lopott tárgyak értékét, azaz az eladásból származó bevételünket. A tisztára mosásra nincs hatással.
 • Clemency, amennyiben megfog egy őr, naponta egyszer lehetőségünk van ezt az opciót választva elsétálni az őrtől úgy, hogy sem az aranyunkból nem von le, sem a nálunk levő lopott tárgyakhoz nem nyúl és további egy percig nem támadnak az őrök, amennyiben nem követünk el bűncselekményt.
 • Timely Escape, amennyiben Bounty van rajtunk és harcba keveredünk civilekkel vagy az őrökkel, esélyük van egy menekülési útvonalat találni, ez egy felénk integető npc fáklyával a kezében, illetve egy külön ikon jelenik meg az iránytűnkön az npc felé. Ha tudunk az npc-vel beszélni, az azonnal eljuttat minket a legközelebbi Outlaw Refugee-be (törvényen kívüliek menedékhelye), ahol lehetőségünk van megszabadulni, vagy tisztára mosni a korábban “szerzett” tárgyainkat, illetve eltörölni a rajtunk levő vérdíjat
 • Veil of Shadow, segítségével 10%-al csökken a kör, amin belül észrevehetnének minket a civilek és az őrök, ha valami “nem tisztát” tennénk, továbbá “közömbösebbé” válnak, kevésbé lesznek gyanakvóak.

A fentebb említett Thieves Trove ládák egyrészt messziről látszanak a lilás fényük miatt, másrészről zúgó hangot adnak ki, amit falon keresztül is meghallhatunk, így olyan helyen is rátalálhatunk, ahova amúgy nem mentünk volna. Lockpick nem szükséges a nyitásukhoz, csak ne legyen npc a közelünkben.

Skill szintjeSzükséges XP a következő szint eléréséhezSzükséges összes XP a szint eléréséhezSzinttel kiváltható passzív neve és aktuális szintje
1100Finders Keepers
22510Swiftly Forgotten I
33035Haggling I
43065Clemency
53595Swiftly Forgotten II
640130Haggling II
740170Timely Escape
840210Swiftly Forgotten III
950250Haggling III
1075300Veil of Shadows
11100375Swiftly Forgotten IV
12-475Haggling IV

Szintelni többféleképp tudjuk a skill line-t. Célszerű kezdésnek a fő küldetést és a “The One That Got Away” nevű küldetést végigvinni, hogy megkapjuk a Pirharri the Smuggler nevű segédet. A küldetés előfeltétele 10-es szintű Thieves Guild skill line. A küldetés indítója: “Note from Zeira” – egy üzenet, a Thieves Den egyik asztalán. A Thieves Den a tolvajok főhadiszállása Hew’s Bane-ben. Két bejárattal, egyik a városba vezet, másik a város falán kívülre a teleporttól nem túl messze.

Napi küldetésekből többféle van:

A Reacquisitions Board Hews Bane területére ad küldetéseket:

 • Memories of Youth, egy elveszett eljegyzési gyűrűt kell visszaszereznünk
 • The Lost Pearls, egy elveszett ezüst medált kell visszaszereznünk
 • The Sailor’s Pipe, egy fa csövet kell visszaszereznünk
 • Thrall Cove, egy távcsövet kell megszereznünk és három foglyot kiszabadítanunk

A fenti küldetések 10-10 pontot adnak. A küldetések előfeltétele a teljesített “Partners in Crime” küldetés.

A Tip Board a játék alap mapjaira ad küldetéseket, melyek a következőek:

 • Idle Hands – Zsebtolvajlás, 3 “craft supply” típusú vagy 10 bármilyen típusú tárgy a megadott mapon. Továbbmehetünk egy második helyszínre vagy visszatérhetünk a bázisra egy kis jutalomért. A második helyszínről mehetünk a harmadik helyszínre, vagy visszatérhetünk a bázisra egy közepes jutalomért. A harmadik helyszínt teljesítve kapjuk a legjobb jutalmat. Lassan halad.
 • Plucking Fingers – Zsebtolvajlás, a küldetés menete azonos az előzővel, csak itt “leisure” kategóriába eső tárgyak a fő cél. Szintén lassan halad.
 • Under Our Thumb – Zsebtolvajlás, az előző kettővel azonos, itt a különleges tárgyak a “personal item” kategóriába tartoznak. Ez is lassú.
 • Crime Spree – Safebox nyitása, összesen három láda három meghatározott városban. A második leggyorsabb módja a a skill szintelésének.
 • The Covetous Countess – Meghatározott típusú tárgyak lopása, tisztára mosása és eljuttatása a “megrendelőnek”. A leggyorsabb és legkényelmesebb módja a szintelésnek, ha rákészülve csináljuk.

Az első négy küldetés jutalma 1-2 zónára 5 pont, 3 zóna teljesítésére 10 pont, az ötödik féle küldetés jutalma minden esetben 10 pont. A küldetések előfeltétele a teljesített “Partners in Crime” küldetés. A jutalmak közt kapunk Small vagy “Large Laundered Shipment” ládákat tisztára mosott kincsekkel, illetve aranyat és xp-t.

Gyors szinteléshez kezdetben célszerű a Tip Board küldetéseit felvenni és ha nem “Crime Spree”, akkor visszamondani, ha az, akkor 3-3 zónákkal végigcsinálni, és gyűjteni a Large Laundered Shipment ládák tartalmát. Mikor már lesz elég féle tisztára mosott tárgyunk, akkor időnként, ha a “The Covetous Countess” küldetést kapjuk, akkor a Task résznél csak a “Deliver “Clean” Items to…” és városnév, akkor irány a megadott városba, leadni a tárgyakat és vissza a bázisra leadni a küldetést. Kapunk egy újabb ládát mosott árúval. Egy idő után nem kell safebox-ot nyitnunk és három mapon keresgélni, hanem csak a “The Covetous Countess” küldetést felvenni, leadni, forgatni a küldetéseket, míg újra nem ezt a küldetést kapjuk, és mehet a következő kör. Ezzel a küldetéssel 3 küldetés belefér 10 percbe, ahol az idő leghosszabb része a töltőképernyő, a legfárasztóbb feladat pedig forgatni a küldetéseket. Ennél gyorsabban 10 perc alatt 30 pontot máshogy nem tudunk összeszedni.

A tárgyakat, miután a skill line eléri a maximum 12 szintet, célszerű átrakni a következő karakterünkre, amivel szintelnénk és ott eleve csak ezt a küldetést kell csinálnunk, sem zsebtolvajlásra sem ládatörésre nincs szükség (egyedül a Partners in Crime és a The Cutpurse’s Craft nevű küldetés, ami kell). Továbbá pc-s játékosoknak nagy segítség a Covetous Countess küldetéseknél a “CovetousCountess – Abah’s Watch farming helper” nevű addon, mely automatikusan megszakítja a párbeszédet a Tip Bard-al, ha nem ezt a küldetést kapnánk. Minden alkalommal, ha elkezdjük a küldetéseket felvenni, más küldetést ajánl fel a Tip Board, és az addon segítségével (illetve, ha célirányosan megyünk, használunk valamilyen sebesség buffot, 2-3 ékszerünk Swift traites, és 60-as lovunk sebessége), akkor 10 perc alatt 4 küldetést tudunk megcsinálni, azaz óránként 240 pontot tudunk összeszedni.

Akik vagy konzolon játszanak, vagy valami okból nem használnak addonokat, a Tip Board párbeszédeknél a “Esteemed thieves, I need your help. My wealth is vast and…” kezdetű küldetéseknél menjenek végig a párbeszédeken. Ha nem ezzel indul egy küldetés, akkor párbeszédet megszakítani a Tip Boarddal, és újra elkezdeni, amíg ezt nem kapjuk.

A Tip Board küldetései előtt szükséges teljesítenünk a “Partners in Crime” küldetést, majd a Tip Board kezdő küldetését, a “The Cutpurse’s Craft” nevű küldetést (zsebtolvajlás Abah’s Landing területén). Jutalma 5 XP és arany. Ez után van lehetőségünk a Tip Board ismételhető küldetései közt válogatni.

Profi lopakodók a  Heist Board küldetéseit is csinálhatják, melyek a következőek:

 • Deadhollow Halls
 • Glittering Grotto
 • Secluded Sewers
 • The Hideaway
 • Underground Sepulcher

Minden teljesített küldetés 10 pontot ad és további 10 pontot kapunk, ha 8 percen belül tudjuk teljesíteni. Minden küldetésnél egy több irányban bejárható őrökkel és különleges őrökkel és csapdákkal védett területről kell kincseket összeszedni. Ha lassúak vagyunk időt vesztünk, ha harcba keveredünk vagy egy csapdába sétálunk, időt vesztünk, ha a különleges őrök vesznek észre, akkor pár másodpercig lopakodni sem tudunk és még több időt vesztünk. A küldetések előfeltétele a teljesített “The Long Game” és “Master of Heists” küldetés.

A fő küldetések listája:

 • Partners in Crime, akár egy Outlaw Refugee-ben beszélünk Quen-el, akár a Collectibles menüben kikeresve a Thieves Guild DLC-t és ott kattintunk az “Accept Quest”-re, ez a kezdő küldetésünk.
 • Cleaning House, szükséges skill szint a küldetéshez: 2. Lehetséges küldetésadó: Andarri, Thrag vagy Zeira.
 • The Long Game, szükséges skill szint: 3. Lehetséges küldetésadó: Andarri vagy Thrag.
 • A Flawless Plan, szükséges skill szint: 5. Lehetséges küldetésadó: Andarri vagy Thrag.
 • Forever Hold Your Peace, szükséges skill szint: 7. Lehetséges küldetésadó: Andarri vagy Thrag.
 • Prison Break, szükséges skill szint: 8. Lehetséges küldetésadó: Andarri vagy Thrag.

A fő küldetések jutalmai minden esetben 1 skillpont, 10 XP, arany és tárgyak. Azaz 6 skillpont és 60 XP.

Amennyiben egy ingyenes ESO+ event ideje alatt belekezdünk a Thieves Guild küldetéseibe, és elkezdjük szintelni a skill line-t, az event után is megmaradnak a passzívjaink.