CP-rendszer

A Champion Point vagy CP rendszer lényege, hogy az ötvenes szint elérése után sem áll meg a karakterünk fejlődése, viszont normál szintek helyett Champion szinteket lép karakterünk, ahol a normál szintekkel ellentétben sem skillpontokat nem kapunk, sem státusz pontokat, viszont a Champion pontok, vagy Cp-t azt igen. Ezeket a pontokat tudjuk felhasználni a Cp rendszerben passzívok kiváltására. Ott három fő ág van:

 • The Warrior (vörös) – ez tartalmazza a védekezéssel kapcsolatos passzívokat
 • The Mage (kék) – ez tartalmazza a támadással kapcsolatos passzívokat
 • The Thief (zöld) – ez tartalmazza az erőforrásainkhoz kapcsolódó regeneráló passzívokat

Miután elértük az ötvenes szintet, és elkezdünk Cp-t gyűjteni, felváltva tudjuk ezeket szétosztani a három fő ágon belül, vörös-kék-zöld, vörös-kék-zöld, és így tovább. A gyűjtött Cp fő tulajdonsága, a kiváltható passzívok, de egy mellék tulajdonsággal is jár, miszerint minél több pontot osztunk szét, annál jobban növelik a maximum magickánkat, staminánkat és életünket, ami +20%-ot jelent maximum értéken, így azonos felszerelésben ugyanannak a karakternek több magickája, staminája és élete van, ha például van 400 Cp-je, mintha csak 160 cp-je van.

Cp-t gyűjteni ugyan csak 50-es szint feletti karakterrel tudunk, viszont, ha van kisebb szintű karakterünk, azon is szét tudjuk osztani a meglévő pontjainkat (karakterenként egymástól független az oszthatóság, így míg például egyiket tankként osztjuk szét, a másikon ugyanezekből a pontokból sebző karaktert építhetünk).

A Cp-gyűjtés része továbbá, hogy naponta 400 ezer “emelt” Xp-t kapunk, azaz erre a 400 ezer Xp-re egy négyszeres Xp-gyűjtési szorzónk van, így annyi idő megszerezni, mint a bónusz nélkül 100 ezer Xp-t. Ennek a rendszernek a neve Enlightenment, és akkor is jár, ha nem lépünk be a karaktereinkre. Napi 400 ezer, és összesen 12 napnyi halmozódhat fel. Ha ennél hosszabb ideig nem lépünk be, akkor is az a 12*400k azaz 4,8m emelt Xp-nk lesz. Ha van Xp bónuszunk, akkor belépéskor a “You are Enlightened” üzenetet kapjuk, illetve az Xp bar-ra ráhúzva az egeret a zöld szövegnél láthatjuk mennyi van még hátra ebből, illetve maga az Xp bar is kap egy halványabb színű Xp csíkot a meglévő Xp csík meghosszabbításaként.

A fő ágak további 3-3 ágra oszlanak.

The Warrior:

 • The Lord
 • The Lady
 • The Steed

The Mage:

 • The Ritual
 • The Apprentice
 • The Atroach

The Thief:

 • The Tower
 • The Lover
 • The Shadow

Felépítésük szerint ezek az al-ágak azonosak:

 • van négy passzív (fő passzívok), amikre maximum 100-100 pontot tehetünk (a képen az alsó, 2-es mező)
 • és van további 4 passzív (mellék passzívok), amik az ágon belül elköltött pontok mennyiségétől függően aktiválódnak (a képen a felső 1-es mező).

Megj.: ha egy passzív alatt van “- szám +” akkor fő passzív, ha nincs, akkor mellék passzív, illetve a – és + ra kattintásal 1 pontot, ha a Shift gombot nyomva tartva kattintás vagy egér görgő, akkor 10 pontot veszünk el/adunk hozzá.

Amennyiben azonos al-ágakra rakunk több pontot is további passzívok válnak automatikusan elérhetővé. Ezek a határértékek 10-30-75-120 pont egy egy azonos al-ágra (a képen ez Field Physician – Infusion – Revival – Determination sorrend lesz). Tehát nem elég pl 75 pontot tenni a vörösre, hanem a vörösön belül mindnek azonos al-ágban, pl a The Lordban-ban kell lennie, és akkor aktiválódik a 10, a 30 és a 75 ponthatárhoz kapcsolódó passzív is.

A Cp rendszer jelenlegi technikai felső határa 3600 Cp ami 100 osztott pont * 4 passzív * 9 al-ágat jelent (vagy 9*4*100Cp), azonban ezekből mindössze az aktuális felső korlát szerinti mennyiséget (jelenleg 750cp) tudjuk szétosztani, ami most fő áganként/színenként 250. Gyűjteni viszont a korláttól függetlenül is tudjuk, csak szétosztani nem, ami ez a határ fölötti mennyiség.

Alapértelmezés szerint Pc-n a Cp rendszer megnyitása az “Ó” gombbal lehetséges.