DLC-k és egyéb költségek

Az alap játék, ha a küldetéseket is végigcsináljuk, akkor kb 300 órányi elfoglaltságot jelent, azaz napi 3 órával 100 nap, amiben nincs benne felszerelések készítése, bankolással  (és tárgyak keresgélésével) eltöltött (rengeteg) idő, és például Undauntedes napi küldetésekhez csoport toborzással eltöltött órák száma. Azaz az alapjáték maga is egy hosszútávú elfoglaltság.

Ezek ellenére vannak szükséges költségek, amik néha nem elkerülhetőek. Amit az ismerőseimnek szoktam javasolni, az az Adventurer Pack (1900 Crown), amivel lehetőség nyílik bármilyen fajt kezdeni bármely szövetségben. Ez a One Tamriel frissítés óta kevésbé szempont, már csak esztétikai előnye lehet, ha minden karakterünk mögött azonos zászló lebeg, illetve PvP, ahol akkor számít, ha a céhtársainkkal szeretnénk egy csapatban háborúba menni, viszont a fő karakterünk másik birodalombeli, és például csak kis szintű karakterrel mehetnénk velük. Ez a hasznos, de nélkülözhető kategória.

A másik csak akkor kell (egyedüli mód), ha Imperial fajból szeretnénk karaktert készíteni. Ez a Digital Imperial Edition Upgrade 2100 Crown-ért. Ha tudjuk, hogy pontosan mire kell az imperial karakterünk, akkor megéri, esetleg akkor is ha előfizetésesek vagyunk és nem tudjuk mire költsük a meglévő Crown-unkat, más esetben a nélkülözhető kategóriába tartozik.

Lehetőségünk van karakterünk átformálására átnevezésére szükség esetén. Class kivételével minden változtatható, de jobb az elején olyanra csinálni, amit később nem bánunk meg.

Két kényelmi funkció a mobil bankos, és a mobil boltos npc,  akiket PvP terülek kivételével bármikor megidézhetünk és hozzáférést adhatnak a bankunkhoz, vagy eladhatunk felesleges dolgokat, hogy több helyünk legyen. (Sajnos feljavítani nem tudjuk a tárgyainkat a boltosunknál, így ahhoz meg kell látogatni városi vagy vándor kereskedőket, de mindenképp nyerünk velük időt) Ezek nem olcsóak, így inkább csak az előfizetésből felhalmozódott Crown-ból javaslom a megvételüket.

A korábban említett előfizetés az ESO+, amivel előfizetés időtartamától függően havi x összegért kapunk havi 1500 Crown-t az egyenlegünkre, amit elkölthetünk, kapunk 10% bónuszt Xp-re és a mesterségeknél elérhető Inspiration pontokra, az előfizetés időtartamára hozzáférésünk van a DLC mapok teljes tartalmához, és egy korlátlan tárhelyhez a tárgykészítés alapanyagai számára Crafting Bag néven. Annak, aki csak pár hétig játszik egy egy játékkal egyik fenti dolgot sem javaslom megvételre, de aki években tervez, annak megfontolandó az előfizetés.