Karakterkészítés

Meglett a játékunk, telepítettük, és a karakterkészítőben vagyunk. Két lehetőségünk van most, a gyorsabb: csinálunk egy karaktert, aki ezt választja, az a következő részt átugorhatja. Azok akik kicsit több időt szánnának rá, nekik szól a következő rész.

Kezdésnek fogjunk egy darab papírt, és írjunk le pár dolgot. Fontos tisztáznunk, hogy milyen elképzelésünk van a játékot illetően, milyen karakterrel szeretnénk játszani, milyen játékstílusban. Itt nem a kinézet, hanem a funkció a cél. Legelső, hogy inkább mobok ellen, vagy inkább játékosok ellen harcolnánk. Következő, hogy inkább varázsló/mágus-féle vagy inkább karddal, csapkodnánk, vagy íjjal lennénk. Az utolsó lényeges dolog, a játékstílus, ha inkább a lopakodást szeretjük, akkor azt írjuk le, ha egy erőteljes, nehezen megölhető karaktert szeretnénk, akkor azt, ha meg inkább másokat gyógyítgatnánk, és majd ők megölik a mobokat, akkor azt.

Most a kérdéssorunk alapján a lehetőségek: elsőnél, ha mobok ellen lennénk, akkor PvE (player versus enviroment-játékos a környezete ellen), ha játékosok ellen akkor PvP a cél (player versus player-játékos játékos ellen, vagy AvA-alliance versus alliance-szövetség szövetség ellen). Következő, ha inkább mágus féle, akkor Magicka alapú karakterben kell gondolkodnunk, ha íj, kard, dupla kard, vagy kard+pajzs a cél, akkor Stamina alapú karakterünk lesz. Végül, ha csak egy nagy sebzésű karakter a cél, akkor az magickával is és staminával is megoldható, gyógyítani magicka alapú karakterrel tudunk (azon belül leginkább Temlar, esetleg Warden), ha egy nehezen megölhető karaktert szeretnénk, akkor stamina alapú (leginkább Dragonknight), ha lopakodás a kedvencünk, akkor több lehetőség is van, de a cél Nightblade lesz, akár magicka akár stamina.

Karakterünk lehet magicka vagy stamina alapú. 3 stat van a játékban, Health azaz élet, magától értetődő, Magicka és Stamina a másik kettő. Mindkettő lehet készségekhez “üzemanyag”, de egyiket ki kell választanunk, hogy mire alapozzuk a karakterünket, miből legyen sok. Eljutottunk a karakter osztályokhoz, vagy Class-okhoz. Öt Class-ból választhatunk: Templar, Sorcerer, Dragonknight, Nightblade és Warden. Az öt class mindegyikét lehet magickára is, és lehet staminára is építeni, ez tíz alap lehetőség. Sebzésre, és szóló játékra mind alkalmas, de vannak feladatok, amikre csak bizonyos kombinációk felelnek meg jól. Például gyógyítani csak magicka karakterrel, tankként lenni többségében stamina vagy hibrid karakterrel lehet (pár esetben magicka karakterrel is megoldható, de kevésbé hatékony).

Ha tisztázódott, hogy magicka vagy stamina alapú karakterünk lesz, akkor a vért is adott. Három lehetőség van vértre “súly” szerint: Light, ez magicka karaktereknek való (magicka alapú bónuszokkal) Medium, stamina alapú karaktereknek (stamina alapú bónuszokkal) és Heavy Armor tankoknak, de nekik célszerű medium armorban szintelni és csak akkor öltözni be tanknak, ha erre szükség van, mivel Xp akkor jön, ha a mobok meghalnak körülöttünk. Sem azzal nem szintelünk, ha gyógyítgatjuk magunkat, sem azzal, ha sok a védelmünk, viszont ez miatt keveset sebzünk. Következő feladatunk kiválasztani a nekünk leginkább megfelelő fajt.