Mundus kövek és hatásaik

A játékban van lehetőség állandó hatású buffokkal erősítenünk karaktereinket, illetve ezek hatását tovább növelni. Mundus stones-Mundus kövek felkeresésével, és ezek buffjainak felvételével tehetünk szert nagyobb sebzésre, több  védelemre, vagy például több magickára/staminára. A Mundus kövek hatását úgy növelhetjük, ha vértünk lehetőleg minden darabja “Divines” “trait”-tel (egy a vért tulajdonságait befolyásoló bónusz) rendelkezik.

A Mundus köveket egyrészt megtalálhatjuk mindhárom birodalom mapjain egymástól függetlenül, azaz megvan minden Mundus minden birodalomban, illetve mind megtalálható Cyrodiil területén is.

Összesen 13 különböző Mundus kő van, amik a következőek:

 • The Lady: megnöveli a fizikai és mágia ellenállást 2752-vel (4196 7db Legendary minőségű Divines vérttel)
 • The Lover: megnöveli Phisical Penetration és Spell Penetration értékét 2752-vel (4196 7db Legendary minőségű Divines vérttel)
 • The Lord: megnöveli a max életet 2231-el (3402 7db Legendary minőségű Divines vérttel)
 • The Mage: megnöveli a max magickát 2028-al (3092 7db Legendary minőségű Divines vérttel)
 • The Tower: megnöveli a max staminát 2028-al (3092 7db Legendary minőségű Divines vérttel)
 • The Atronach: megnöveli a magicka regent 238-al (363 7db Legendary minőségű Divines vérttel)
 • The Serpent: megnöveli a stamina regent 238-al (363 7db Legendary minőségű Divines vérttel)
 • The Shadow: megnöveli a kritikus támadásaink sebzését 9%-al (13,73% 7db Legendary minőségű Divines vérttel)
 • The Ritual: megnöveli a gyógyító készségeink erejét 10%-al (15% 7db Legendary minőségű Divines vérttel)
 • The Thief: megnöveli a kritikus támadás esélyét 7%-al (10,68% 7db Legendary minőségű Divines vérttel)
 • The Warrior: megnöveli a fizikai alapú sebzésünk értékét 238-al (363 7db Legendary minőségű Divines vérttel)
 • The Apprentice: megnöveli a mágia alapú sebzésünk értékét 238-al (363 7db Legendary minőségű Divines vérttel)
 • The Steed: megnöveli a sprintelés sebességét 5%-al és a Health regent 238-al (363 Health regen 7db Legendary minőségű Divines vérttel)

Egyszerre egy Mundus buffját használhatjuk, de a Mundusok közt válthatunk, ha felkeresünk olyan Mundus követ, amire váltanánk, és ott lecseréljük. A Twice-Born Star nevű szett ad egyedül lehetőséget, hogy egyszerre két Mundus buffját használjuk.

Választani pedig leggyakrabban a következőket szokták: gank, azaz lesből támadó karakterek a The Shadow-t, hogy lesből a lehető legnagyobbat sebezzék, PvE-ben szóló játékra és sebzőként és néha healerként a The Thief a jó választás. The Mage/The Tower max statra építő karaktereknél (ezek általában sebzők). The Atronach/The Serpent, a regen leginkább tankoknak és sok esetben PvP-re kell, továbbá a magicka regen healereknek is sokat segít. The Ritual többségében healereknek, de esetenként PvP-ben is hasznos. The Warrior/The Apprentice, ezeket leginkább PvP-ben szokás használni, ahol a krit esély másodlagos az alapsebzés értéke után.

A Mundus kövekre is, ahogy sok más dologra is igaz, hogy nincs jó, vagy rossz kő/szett/akármi, csak meg kell találni, hol lehet leghatékonyabban használni (kivétel ez alól pár stamina bónuszos light armor szett, és a ZoS “hibrid” (rém)álma, amit szeretnének általunk megvalósítva látni egy olyan környezetben, ahol ez elméletben is működésképtelen, de a ZoS hozzá nem értése saját játékához más lapra tartozik, lényeg, hogy még a The Steed is hasznos tud lenni pl egy ork stam sorcnak, ahol is alapból nagy a health regen és a mozgási sebesség, ha PvP-ben távolságot szeretne tartani az ember)